RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У NASA показали вражаючі фото найбільшого місяця в Сонячній системі

Космічний корабель NASA зміг підлетіти до найбільшого супутника Юпітера і зафіксувати крижану кулю Ганімед.

Про це йдеться на порталі космічного агентства.

Тепловізор JunoCam і зоряна камера Stellar Reference Unit зробили фотографії під час прольоту біля гігантського супутника Юпітера.

На знімках, отриманих NASA Juno, можна побачити поверхню Ганімеда, включаючи кратери, чітко помітний темний і яскравий рельєф і довгі структурні особливості супутника.

"Це найближчий підліт з усіх космічних кораблів до цього гігантського місяця за одне покоління. Ми збираємося не поспішати, перш ніж робити які-небудь наукові висновки, але до тих пір ми можемо просто захоплюватися цим небесним дивом", - заявив дослідник Juno Скотт Болтон .

Використовуючи зелений фільтр, JunoCam зафіксував майже всю сторону покритої водяним льодом космічного місяця. Розширення зображення становить близько 1 кілометра на піксель.

Навігаційна камера Stellar Reference Unit надала чорно-біле зображення темної сторони Ганімеда (боку, протилежного Сонцю), залитої тьмяним світлом, розсіяним від Юпітера, а розширення світлини становить від 0,37 до 0,56 милі (від 600 до 900 метрів) на піксель.

У найближчі дні космічний корабель відправить більше зображень свого прольоту над Ганімедом, а необроблені зображення JunoCam будуть доступні на сайті місії.

Фото: jpl.nasa.gov

Фото: jpl.nasa.gov

Раніше ми розповідали, що марсіанський вертоліт NASA надіслав нове фото з "Червоної планети".