RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як Безос в космос злітав: фото і відео історичної події

Американський мільярдер і найбагатша людина на планеті Джефф Безос здійснив свій перший політ в космос. Ракетний корабель New Shepard виробництва компанії Безоса Blue Origin благополучно приземлився на поверхню Землі після успішного 11-хвилинного польоту. Всі члени екіпажу декілька хвилин перебували в стані невагомості.

Про це повідомило видання "Букви".

Ракета піднялася на висоту 100 км над поверхнею Землі. Після цього вона благополучно приземлилася, попередньо відстреливши капсулу з екіпажем. Вона здійснила приземлення парашутним способом із застосуванням "системи зворотної тяги". Ця система забезпечує м'яку посадку, створюючи повітряну подушку під капсулою.

Зазначимо, що Безос здійснив політ у космос на борту 18-метрової повністю автоматизованої ракети New Shepard. Вона не потребувала управління з боку екіпажу.

Цей політ став унікальним по ряду причин. Однією з таких є склад екіпажу. До нього увійшли одночасно наймолодша та найстарша людина в історії пілотованої космонавтики - 18-річний студент Олівер Дейма та 82-річна учасниця відбору до космічних польотів серед жінок Воллі Фанк.

У BlueOrigin вже прокоментували успішний політ Безоса в космос. У компанії говорять, що сьогодні вони відкрили двері, через які пройдуть ще тисячі людей.

Після приземлення Безос вийшов з капсули в чудовому настрої. При цьому він надягнув ковбойський капелюх і сказав що це був "кращий день".

Варто зазначити, що засновник Blue Origin став першим мільярдером, що побував у відкритому космосі, оскільки інший ентузіаст космічного туриста, 70-річний Річард Бренсон, який обігнав Безоса всього на дев'ять днів, піднявся лише до верхньої межі мезосфери (80-90 км над Землею). Таким чином, космічна гонка двох мільярдерів вийде на новий рівень, - як New Shepard, так і ракетний космоплан VSS Unity компанії Бренсона Virgin Galactic розраховані на космічний туризм

Нагадаємо, що 11 липня відбувся політ в космос засновника компанії Virgin Galactic Річарда Бренсона.