RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

ВООЗ попередила про загрозу тяжкого перебігу COVID-19 у вагітних: потрібне щеплення

Вагітні можуть гірше переносити COVID-19 і мають більше ризиків для здоров'я, тому їх настійно закликають вакцинуватися.

Про це повідомляє "РИА Новости" з посиланням на Стратегічну консультативну групу експертів по імунізації (SAGE) Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Експерти, зокрема, прийняли рішення віднести до другої групи для пріоритетної вакцинації вагітних жінок. На думку ВООЗ, майбутні матері заслуговують на особливу увагу, оскільки потенційні переваги і ризики вакцинації стосуються не тільки їх здоров'я, а й здоров'я їх майбутніх дітей", - йдеться в повідомленні.

При цьому годувальниці можуть продовжити годувати дітей після вакцинації. Захист навіть може передатися від матері до дитини. Також при щепленні відсутній ризик для немовлят.

"Відповідно до інших станів здоров'я, які піддають людей до підвищеного ризику, вагітні жінки тепер віднесені до II етапу епідеміологічних сценаріїв дорожньої карти SAGE щодо визначення пріоритетів, зокрема, вагітні жінки старшого віку і жінки з супутніми захворюваннями", - йдеться в заяві SAGE.

Раніше ж Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що вагітним жінкам не рекомендується робити щеплення РНК-вакцинами Moderna і Pfizer від COVID-19.