RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Археологи розкопали в Швеції загадкове "село мертвих": фото

На узбережжі Швеції, де раніше знайшли найдавніші гробниці вікінгів з останками близнюків, на острові Еланд, археологи виявили масове поховання скандинавських предків вікінгів, які мають ознаки "кривавої боротьби".

Про це повідомляє Express.UK.

Доктор Людвіг Папмеля-Дюфа розповів про деякі відкриття, які датуються V століттям, включаючи могили і артефакти. Він сказав, що було зібрано достатньо доказів того, що в середині залізного віку на острові жили до 20 тисяч осіб.

На острові знаходиться 15 стародавніх кільцевих фортів приблизно 400-х років нашої ери, споруди яких нерідко зустрічаються в скандинавських регіонах і у вікінгів. Проте, варто виділити один кільцевої форт, відомий як Сендбі Борг. Згідно з фольклором, це "зле місце, де трапляються погані речі".

Глибоко під землею тут археологи знайшли свідчення 1500-річної боротьби за владу в Норвегії, яка завершилася кривавою бійнею. Це стало жахливим свідченням того, що предки вікінгів були настільки ж жорстокими і безжальними.

Всього дослідники виявили 26 людських останків. Знахідку назвали як "село мертвих".

"З тих пір ми не бачили такої бойні в історичні часи, тому це велика подія, про яку повністю забули. Ми всюди знаходили мертвих людей - це щось реальне, це сталося тут", - сказав Людвіг Папмеля-Дюфа.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що археологи знайшли легендарну столицю вікінгів.