RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Android 12 зможе управляти смартфоном за допомогою міміки: екран відкриють бровою

В Android вже давно є API спеціальних можливостей, призначений для розробників для створення додатків і можливостей, спрямованих на допомогу людям з обмеженими можливостями, хоча він не завжди використовується для цієї мети. Google передбачає, що функції, які залежать API спеціальних можливостей, можна розділити на кілька категорій, в тому числі програми читання з екрану, системи введення з перемикачем і системи введення за допомогою голосу. Власне додаток компанії «Android Accessibility Suite», як випливає з назви, надає набір інструментів для забезпечення спеціальних можливостей, щоб люди з обмеженими можливостями могли отримати доступ до вашого пристрою. Останнє оновлення Android Accessibility Suite додає користувачам новий спосіб управління своїми пристроями: «Перемикання камери».

Про це повідомили на сайті xda-developers.com.

Бета-версія 12.0.0 додатка Android Accessibility Suite була включена в четвертий бета-випуск Android 12, який кілька днів тому вийшов на телефони Pixel. В оновленому додатку реалізовані «перемикачі камери» для Switch Access, однією з служб спеціальних можливостей, включених в додаток Android Accessibility Suite. Switch Access містить інструменти, що дозволяють взаємодіяти з пристроєм Android без використання сенсорного екрану. За допомогою Switch Access ви можете підключити зовнішній пристрій через USB або Bluetooth для вибору елементів, прокрутки, введення і т. Д. Тепер ви можете використовувати «Перемикачі камери», щоб керувати своїм пристроєм тільки своїм обличчям.

Camera Switches в даний час підтримує установку декількох жестів для декількох елементів управління, хоча, можливо, в майбутньому цей список може розширитися. Ви можете, наприклад, налаштувати додаток для визначення того, коли ви відкриваєте рот, а потім зіставити це, щоб відкрити панель сповіщень. Ви також можете перевірити його, коли ви піднімете брови, а потім повернете телефон на головний екран.

Коли функція перемикання камери активна, відображається постійний значок повідомлення, що вказує на те, що ваша камера активно використовується. Android 12 показує індикатор рядка стану всякий раз, коли камера вашого пристрою використовується, тому цей значок повідомлення може здатися зайвим. Однак оновлена версія програми Android Accessibility Suite, схоже, не є ексклюзивною для пристроїв Android 12, оскільки ми змогли завантажити APK-файл, щоб отримати нову функцію перемикання камери на пристрої Android 11. Оскільки здається, що оновлена версія ще не поширюється для користувачів в Google Play, вам доведеться або дочекатися початку розгортання поновлення, або завантажити APK з сайту, наприклад APKMirror.

Раніше ми також повідомляли, що Google видалив зі свого "магазину" сотні тисяч додатків: кому загрожує ліквідація.