RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Пересихають льодовики і зникають ліси: супутники NASA показали, як змінилася Земля за 50 років

За останні півстоліття Земля істотно змінилася. Глобальні зміни в кліматі - є цілком природним процесом. Вони відбувалися протягом всієї історії нашої планети, що яскраво виражено структурою верхніх шарів земної кори. Однак діяльність людини призвела до істотного прискорення цих змін.

Аерокосмічне агентство США NASA показало супутникові знімки поверхні Землі. На них наочно продемонстрували, як змінилася планета за останні 50 років.

Фотографії зроблені в період з 1972 по 2020 рік.

Саме в 1972 році був запущений перший супутник супутник із серії Landsat. На сьогоднішній день, це є найтривалішим проектом супутникових зйомок Землі.

Зараз орбіту нашої планети борознить апарат Landsat 8. Він був запущений в космос в 2013 році 11 лютого. Планується, що вже в наступному місяці цей супутник буде замінений на більш новий Landsat 9.

За все існування цієї програми супутники лінійки Landsat зробили понад 9 мільйонів зображень.

У зв'язку з цим фахівці створили сайт, на якому розказана історія цієї програми. Візуалізація високої якості дозволяє побачити зміни технічних можливостей людства за півстоліття, а також подивитися, як за цей час змінився зовнішній вигляд Землі.

Одним з найяскравіших прикладів істотних змін, пов'язаних з діяльністю людини, є зникнення лісового покриву Амазонки.

Раніше ми також повідомляли про те, як NASA показало барвисте фото квітучого затоки святого Лаврентія.