RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Бомбити і наповнити газами: вчений підказав, як зробити нову Землю з Марса

Скидання на астероїда на Марс допоможе розігріти і наповнити атмосферу планети великою кількістю летючих речовин, а також замінити магнітне поле планети електромагнітом.

Про це заявив співробітник Астрокосмічного центру Фізичного інституту Академії наук В'ячеслав Авдєєв.

За словами експертів, дискусія з питання террасформуванная (перетворення для створення умов, як на Землі) Марса глави "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна і глави SpaceX Ілона Маска тривала. Протягом останніх декількох років Маск неодноразово називав найкращим і найбільш швидким способом тренсформання Марса скидання в певних районах планети термоядерних зарядів.

А глава Роскомосу Рогозін заявив, що заклики до тераформуванні планет є лише прикриттям для виведення ядерної зброї у відкритий космос.

За словами експертів, пропозиція засновника SpaceX Ілона Маска було жартом і виявилося вирвано з контексту.

"Інший відомий популяризатор космосу Роберт Зубрин запропонував, на мій погляд, ідею получше. Він запропонував бомбити Марс астероїдами типу Кентавр. Це клас астероїдів, які розташовані між орбітами Юпітера і Нептуна. У них досить витягнута орбіта, і при цьому вони досить часто мають кометної активністю. Це об'єкти, у яких по всій видимості багато летючих речовин", - йдеться в заяві дослідників.

За даними експертів, речовини необхідні для створення щільної атмосфери Марса і наповнення її газами, необхідні для цих процесів.

Читайте також матеріал "Апострофа": Захмарні перспективи: як Україна освоює космос.