RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Туристи місії SpaceX повернулися на Землю: як пройшов історичний політ, відео

Повністю цивільний екіпаж космічних туристів, яких днями запустила на орбіту компанія SpaceX, благополучно повернувся на Землю. Після триденної місії корабель Crew Dragon успішно приводнився в Атлантичному океані.

Про це повідомили на офіційному акаунті Twitter компанії SpaceX.

Капсула Resilience корабля Crew Dragon приводнилася в води Атдантики неподалік від узбережжя Флориди о 2:07 за мск.

Ця місія стала унікальною, оскільки це перший космічний політ в історії, екіпаж якого повністю складається з непрофесіоналів. Команду космічних туристів очолив мільярдер Джаред Айзекмана, засновник і гендиректор платіжної компанії Shift4 Payments. Вартість польоту для себе і ще трьох попутників - ветерана ВВС США Кріса Земброскі, вченого-геолога Шиан Проктор і асистентки лікаря Хейлі Арсеної - він сплатив самотужки.

Однією з метою польоту була благодійність. Якщо бути точнішим - збір коштів для дитячої дослідницької лікарні в Мемфісі.

В ході польоту туристи піднялися на висоту 575 км над поверхнею Землі. Це навіть вище за орбіту МКС (420 км) і телескопа "Хаббл" (540 км). На цій висоті Crew Dragon облітав Землю кожні 90 хвилин на швидкості приблизно 27 360 км / год - приблизно в 22 рази швидше за швидкість звуку

Під час польоту екіпаж корабля провів кілька відеотрансляцій, грав на укулеле, їв холодну піцу і милувався Землею з великої купольної ілюмінатора.

Раніше ми також повідомляли про те, що SpaceX показала розваги космічних туристів.