RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Буде тихішим за пилосос: Airbus показав нову модель аеротаксі, фото

Через три тижні, як NASA почала тестувати своє авіатаксі на безпеку і шум, одна з найбільших авіабудівних компаній світу Airbus представила останню модель електроплатформи CityAirbus, що має нульовий рівень викидів і створена для польотів в чутливих до шуму міських районах.

Про це повідомляє бізнесове видання Insider.

Це покоління електричних повітряних суден є частиною концепції Airbus зі створення внутрішньоміських "літаючих таксі". Авіаційне транспортний засіб eVTOL з нульовим рівнем викидів було представлено на першому саміті Airbus, присвяченому темі "Новаторство в стійкій аерокосмічній галузі", на якому основна увага приділяється концепціям, які розширюють ринок міської повітряної мобільності.

Фото: Airbus

За даними Airbus, eVTOL може перевозити чотирьох пасажирів, дистанційно управлятися і літати на відстань до 80 км зі швидкістю до 120 км/год. Корпус повітряного судна має V-подібне оперення і нерухомі крила, а його унікальна силова установка складається з восьми пропелерів з електричним приводом.

Фото: Airbus

Зниження шуму - ключова особливість транспортного судна, яка забезпечує рівень шуму менш як 65 децибелів у польоті і нижче 70 дБ під час посадки, що навіть тихіше пилососа, що працює на повну потужність.

Раніше "Апостроф" розповідав, що мережу літаючих таксі відкриють в 65 містах світу .