RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

У Туреччині знайшли 400 кам'яних гробниць, яким 1800 років: фото

У турецькій Анатолії в стародавньому місті Блаундусі виявили 400 висічених в скелі гробниць віком приблизно 1800 років. Саркофаги прикрашено зображеннями гілок виноградної лози, виноградних грон, вінків і квітів, які представляють історичний інтерес.

Про це пише Ancient Origins.

"У наших недавніх роботах, проведених на крутих схилах долини, ми визначили висічені в скелі гробниці. З аналізу матеріалів і кісток, які ми знайшли в цій області, ми розуміємо, що ці кам'яні гробниці інтенсивно використовувалися після другого століття нашої ери. Можна сказати, що вони використовувалися як сімейні могили", - заявив керівник розкопок, професор Бірол Джан з факультету археології Університету Ушак.

У скельних гробницях було виявлено різні типи кімнат. Арочні саркофаги було висічено в скелі перед стінами кожної кімнати, а в деяких кімнатах збереглися свідоцтва похоронних обрядів і церемоній. Головна кімната мала мармурові двері, які відкривалися і закривалися тільки для особливих похоронних церемоній.

Раніше ми писали, що в стамбульському районі Бешикташ, де буде побудовано станцію метро, археологи виявили гробниці курганного типу, що датуються 3000-3500 рр до н.е.