RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Україні будуть по-новому приймати до ВНЗ: що зміниться

У міністерстві освіти і науки України запропонували проект Умов прийому до вищих навчальних закладів країни на 2022 рік.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

У проекті йдеться про розширення можливостей для додаткового набору на контракт бакалаврів за денною формою отримання освіти, удосконалення розподілу обсягу державного замовлення за галузями знань, міжгалузевими і підгалузеві групами, скорочення переліку паперових копій документів, які повинні подавати абітурієнти, які подають заяви в паперовій формі. Зокрема, тепер не потрібно буде подавати копії сертифікатів ЗНО та копію документа про раніше здобуту освіту, якщо ця інформація вже є в єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Крім того, проект передбачає введення єдиного вступного іспиту до магістратури з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання з таких предметів, як "Соціальні та поведінкові науки", "Журналістика", "управління та адміністрування", "Право", "Публічне управління і адміністрування", "Міжнародні відносини".

Також проект передбачає зміну переліку обов'язкових предметів для деяких спеціальностей, а саме - посилено роль математики при вступі до вищого навчального закладу. Більше того, для вступників на спеціальності з галузі знань "Охорона здоров'я" замість вступного іспиту будуть використовуватися результати інтегрованого іспиту КРОК-М, якщо вони його складали раніше.

Раніше ми повідомляли, що в Україні будуть позбавляти ступеня бакалавра і магістра за порушення академічної доброчесності, зокрема за плагіат.

Ми також повідомляли, що з 23 вересня Україна перейшла в "жовту" зону карантину, що спричинить за собою зміни в роботі шкіл.