RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Ізраїлі древній перстень - йому 1400 років: фото

Золоту каблучку з аметистом, вік якої становить близько 1400 років, виявили під час археологічних робіт на старовинній виноробній фабриці в Ізраїлі.

Про це пише Daily Mail.

За словами археологів, стародавня прикраса була зроблена приблизно у VII столітті нашої ери і не виключено, що кільце могло бути сімейною реліквією, яка передавалася у спадок кільком поколінням.

Експерт із стародавніх ювелірних виробів Амір Голані припустив, що стародавнє золоте кільце, доповнене аметистом, належало дуже багатій людині, оскільки в ті часи подібні прикраси використовувалися, щоб показати свій високий статус у суспільстві.

Ізраїльські археологи особливу увагу приділяють саме аметистові. Вважалося, що цей дорогоцінний камінь запобігав побічному ефекту вживання алкоголю і позбавляв людини від похмілля.

"Можливо, що кільце належало власнику складу, майстру або просто невдачливому відвідувачу, який упустив і втратив свою коштовність, поки ми нарешті не знайшли її", - розповів археолог Елі Хаддад, який керував роботами на території виноробні.

Раніше ми розповідали, що дайвери виявили казкові багатства на загубленому "Золотому острові".