RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗНО-2022: змінено список предметів для вступу на частину спеціальностей

Міністерство освіти та науки України змінило перелік необхідних сертифікатів ЗНО для вступу на спеціальність галузі знань "Міжнародні відносини" та "Охорона здоров'я" у 2022 році.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на наказ Міносвіти № 1098 від 13.10.2021 року.

В оновленій редакції Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2022 році (документ зареєстрований у Міністерстві юстиції України - "Апостроф") зазначається, що для вступу на медичні спеціальності з ініціативи Міністерства охорони здоров'я було змінено пари конкурсних предметів: абітурієнти у 2022 році як другий предмет вибрати математику чи хімію, а третього – фізику чи біологію.

Щодо спеціальностей галузі "Міжнародні відносини", то для двох з них – "Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії" та "Міжнародні економічні відносини" – було значно розширено список третього предмета на вибір. Так, 2022 року абітурієнти у якості третього предмету зможуть подавати сертифікат з будь-якого з предметів ЗНО.

Для вступу на спеціальність "Міжнародне право" абітурієнти як третій за вибором предмет зможуть подавати сертифікат з математики або історії України.

Раніше ми повідомляли, що в Кабінеті міністрів України змінили порядок проведення ЗНО-2022 в умовах карантину.