RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Майбутнє вже настало: інженери створили робота з "живою" людською мімікою

Вчені створили голову робота, міміка якої майже ідентична людській.

Про це повідомляє портал DailyMail.

Інженери британської компанії Engineered Arts, що спеціалізується на виробництві роботів, розповіли, що роботи-гуманоїди, які практично не відрізняються від людей, стають новою реальністю і продемонстрували свій новий винахід.

У голови Адрана, так назвали робота, 22 налаштовані сервоприводи, які дозволяють їй рухати очима і ротом, як людина. Вона відображає величезний спектр людських емоцій. Зовнішність для такого гуманоїда можна створити будь-яку.

"Кожен робот спроектований та побудований на основі внутрішніх 3D-сканувань реальних людей, що дозволяє нам переконливо імітувати структуру людських кісток, текстуру шкіри та вирази обличчя", - розповів автор новинки.

Щоб створити робота, інженери спочатку використовують спеціальну установку для 3D-сканування "Photogrammetry Rig", щоб захопити зображення об'єкта з усіх боків. Після створення цифрової 3D-моделі за допомогою фотограмметричної установки на 3D-принтері створюється точний зліпок цифрової моделі. Далі силікон упирскується у форму, після чого вручну додаються дрібні деталі, такі як колір волосся та шкіри. В результаті, силіконова оболонка одягається на голову робота, дозволяючи їй рухатися, як справжнє обличчя.

Представники компанії не зізнаються, скільки коштує виробництво людиноподібного робота. Оскільки функції можуть змінюватися, фіксованої ціни немає, і вона обговорюється індивідуально.

Раніше ми писали, що британці створили найбільш просунутого у світі гуманоїдного робота.