RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Ізраїлі на місці аварії двох кораблів знайшли унікальні коштовності: фото

Біля берегів Ізраїлю підводні археологи виявили останки двох кораблів з коштовностями, що зазнали аварії приблизно 1700 і 600 років тому.

Про це повідомили в Управлінні старовин Ізраїлю на сторінці у Facebook.

Неподалік берегів Кесарії на глибині чотирьох метрів дослідники виявили свідчення двох корабельних аварій, імовірно часів Римської імперії (близько 1700 років тому) і Мамелюцького султанату (близько 600 років тому).

Вчені вважають, що кораблі були пришвартовані біля околиць міста, проте їх зруйнував шторм.

Біля залишків колишніх морських суден морські археологи виявили сотні срібних та бронзових римських монет, що відносяться до середини III століття нашої ери, а також близько 560 срібних монет мамелюцького періоду (XIV століття).

Крім того, дивовижними знахідками вчені вважають бронзову статуетку у вигляді орла, фігурку римського пантоміму в масці коміка, численні бронзові дзвони, керамічні судини та чорнильницю.

Серед виявленого також були численні металеві деталі кораблів: бронзові цвяхи, свинцеві труби, а також розбитий на шматки великий залізний якір.

Були, серед скарбів, і особисті речі: червоний дорогоцінний камінь із зображенням ліри та велике восьмикутне золоте кільце, інкрустоване зеленим дорогоцінним каменем, на якому вигравірувано зображення молодого пастуха у туніці з бараном чи вівцею на плечах. На думку дослідників, це образ Доброго Пастиря - одного з ранніх символічних зображень Ісуса Христа.

Раніше ми повідомляли, що в Британії археологи виявили унікальний цвинтар морських тварин.