RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Глобальний інтернет все ближче: SpaceX вивела на орбіту нову партію супутників Starlink, відео запуску

19 січня, у середу, ракета-носій Falcon 9, вироблена компанією Ілона Маска SpaceX, вдало вивела на орбіту Землі партію із 49 міні-супутників. Вони допоможуть продовжити розгортання системи Starlink для глобального Інтернет-покриття.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на твітер-акаунт компанії SpaceX.

Запуск важкої ракети-носія відбувся зі стартового космодрому у Флориді, на мисі Канаверал. Близько через 9 хвилин після старту перша ступінь ракети (для неї це вже 10 запуск) зробила керовану вертикальну посадку на плавучу плтформу в Атлантиці, що знаходиться на відстані 654 км від космодрому.


Потім на перехідній орбіті висотою до 340 км усі 49 міні-супутників відокремилися від другого ступеня ракети. На власних іонних двигунах вони вийдуть на штатну орбіту на висоті 540 км після перевірки їхнього стану інженерами компанії.

Щоб забезпечити усе населення планети широкосмуговим доступом до Інтернету, компанія Ілона Маска уже зробили орбітальне угруповання з 2040 космічних апаратів, а в перспективі їхня кількість збільшиться до 30 тисяч. Загальна сума інвестицій у проєкт наразі оцінюється у $10 млрд.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Tesla знову відклала запуск виробництва Cybertruck.