RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Могилянці ініціюють збори академспільноти, щоб розблокувати виборчий процес президента - професор

У Києво-Могилянській академії, 27 січня, відбувся другий тур виборів президента. Однак через інцидент із викраденням та пошкодженням скриньок і бюлетенів, підсумки голосування можуть бути визнані недійсними. У Могилянці пропонують скликати позачергові збори академічної спільноти й готуються до нових, шостих перевиборів керівника.

Про це у Facebook повідомила професор НаУКМА Ольга Гнатюк.

УНІАН

"Дорогі Могилянці, не знаю, як Ви, припускаю однак, що так само як я - шоковані тим, що сталося на виборчій дільниці в НАУКМА. (Для не втаємничених: зловмисники, які вкрали урну з голосами вирішили познущатися з нас як учасників виборів, з іміджу Могилянки і з самого виборчого процесу). Відтепер результат виборів в Могилянці - це вже не лише справа Могилянської спільноти. Вочевидь, до моменту завершення розслідування чергового туру виборів не відбудеться (поліція відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення і пошкодження бюлетенів). Очевидно також, що не спрацювали запобіжники. Мені здається, в цій ситуації необхідно скликати позачергові збори академічної спільноти, щоб подумати над тим, (1) як розблокувати виборчий процес; (2) як не допустити до скасування наступних виборів і продовження тимчасовості, яка призведе скоріше ніж пізніше до занепаду університету", - написала вона.

Про допущені порушення під час голосування заявила кандидат на посаду президента КМА Олександра Гуменна.

"Друзі, те що сталося, викликало шок. Я досі не можу отямитись. Віра, яка й так ледь жевріла, була просто розтоптана вщент. Як і я. Наразі я не маю достовірної інформації про причини, мотиви, наслідки цієї події і не хочу робити висновки на основі здогадок. Але маю факт: просто з виборчої дільниці під час проведення другого туру виборів президента НаУКМА була викрадена скриня з бюлетенями. Вона протягом тривалого часу перебувала поза межами виборчої дільниці. Тобто положення про вибори президента про організацію проведення голосування, підтримання належного порядку у приміщенні для голосування не дотримано", - зазначила Гуменна у Facebook.

Згодом стало відомо, що із заявою про допущенні порушення кандидата звернулася до МОН, в якій просить визнати вибори в КМА такими, що не відбулися.

Після інциденту із викраденням бюлетенів, дільниця продовжила працювати, а кандидат на посаду президента КМА Сергій Квіт закликав учасників виборів продовжувати голосувати.

У підсумку, за даними виборчої комісії він отримав на 44 голоси більше, за Гуменну. І не дочекавшись результатів розслідування інциденту всіх привітав із завершенням виборчого процесу та своєю перемогою.