RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ЗНО-2022: список предметів для вступу до університетів

Міністерство освіти та науки України оприлюднило перелік предметів, необхідних для вступу до вищих навчальних закладів країни у 2022 році.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Обов'язковим для кожного предмета незалежно від обраної спеціальності (гуманітарна або технічна - "Апостроф") є іспит з української мови та літератури. При цьому наголошується, що результати ЗНО окремо з української мови не можна використати замість результату іспитів з української мови та літератури.

Якщо випускник вступає на медичні, фармацевтичні та ветеринарні спеціальності, йому потрібно буде складати іспити залежно від відповідних спеціальностей.

Абітурієнтам, які надходять на молодшого бакалавра, потрібно буде здати такі предмети: українську мову та літературу, а також предмет на вибір із переліку других та третіх предметів. Якщо йдеться про спеціальності, пов'язані із мистецтвом, то враховується ще й результат творчого конкурсу.

Тим абітурієнтам, які вступають на молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра, потрібно складати іспити з двох предметів, а також скласти професійний іспит. Мова йде про такі предмети, як українська мова або українська мова та література, а також предмет на вибір із переліку других та третіх предметів.

У разі вступу на бюджетну форму навчання складається іспит з математики або історії України, а при вступі на контракт навчальні заклади можуть запропонувати свій список предметів на вибір абітурієнта.

Крім того, абітурієнти можуть використати результати ЗНО 2019-2022 років. З переліком спеціальностей та предметів, які складаються туди у вигляді іспитів, можна ознайомитися, перейшовши за посиланням .

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що міністерство науки та освіти України затвердило новий формат сертифікату зовнішнього незалежного тестування.