RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Starlink вже в Україні: як супутниковий інтернет Маска допоможе у війні з Росією

Відомий бізнесмен та інвестор із США Ілон Маск, якому належить компанія SpaceX, відправив в Україну термінали Starlink - глобальної супутникової системи, яка має забезпечити високошвидкісний широкосмуговий супутниковий доступ до інтернету. Частина терміналів уже у країні.

Про те, чим Starlink може бути корисний в Україні розповіли на сторінці Держспецзв'язку на Telegram-каналі.

“Starlink — це проект компанії Ілона Маска SpaceX, який за допомогою супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Проект запустили у 2020 році в США та Канаді, а просто зараз — станції їдуть до України”, - йдеться у повідомленні.

Пояснюється, що Starlink являє собою платформу із мережі супутників, які на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Із наземними станціями та терміналами користувачів зв'язок забезпечується Ка-антенами через радіодіапазони із частотою 12 ГГц. Відзначається, що цей інтернет надзвичайно швидкий — до 1Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі.

“Працює майже як наш спецзв'язок. Starlink можна буде використовувати у цивільних та військових цілях”, - підсумували в органі.