RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

"Військовий" формат ЗНО: які відмінності і чи можна здати за кордоном

У 2022 році у зв'язку з російською агресією ЗНО в Україні змінилося – буде національний мультипредметний тест (НМТ), який можна скласти, в тому числі й за кордоном.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

“Основною відмінністю є: якщо раніше учні складали 3 або 4 іспити, сьогодні буде 1 іспит – національний мультипредметний тест, який триватиме протягом 90 хвилин – не в режимі онлайн, а у навчальних закладах, і буде містити 3 важливі дисципліни: українську мову, математику та історію України (по 20 завдань з кожної дисципліни) Також буде можливість перерватися під час повітряної тривоги і потім продовжити складати тест”, – сказав він.

Також голова Міносвіти наголосив, що фізична присутність під час НМТ – обов'язкова, та розповів про можливість пройти тестування для випускників, які перебувають за кордоном.

“Абітурієнти, які закінчили 11 клас і бажають вступати до закладів вищої освіти України, будуть мати таку змогу. На території країн ЄС вони зможуть скласти національний мультипредметний тест або в столицях європейських держав, або на базі університетів цих країн”, – пояснив Шкарлет.

Нагадаємо, реєстрація на НМТ закінчується 19 квітня.