RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні замість ЗНО проведуть мультипредметний тест: коли та де можна скласти НМТ

У зв'язку з війною в Україні, вступна кампанія у 2022 році в нашій країні буде дещо видозмінена - ключовим при прийомі до ВНЗ стане Національний мультипредметний тест.

Про те, де та коли можна пройти його інформує "Апостроф".

Український центр оцінювання якості освіти опублікував календарний план проведення національного мультипредметного тестування (НМТ), яке у 2022 році замінить зовнішнє незалежне оцінювання. Національний мультипредметний тест складатиметься з трьох блоків: української мови, історії України та математики.

Тестування відбуватиметься в три сесії:

  • основна: 18 липня — 10 серпня;
  • додаткова: 16 — 20 серпня;
  • спеціальна: 12 — 16 вересня.

Спершу абітурієнти мають підтвердити свою присутність на іспиті: це треба зробити в особистому кабінеті на сторінці центру освіти з 20 травня по 7 червня. Також на сайті вступникам потрібно обрати населений пункт, де вони складатимуть НМТ.

Перелік населених пунктів визначали військові обласні адміністрації. Тестування має відбутися у 20 областях України та у Києві. Наразі неможливо провести НМТ у Донецькій, Луганській, Харківській та Херсонській областях.

З міркувань безпеки назви населених пунктів, де відбудеться тестування, не оприлюднюються. Учасники зможуть на своїх інформаційних сторінках з 20 травня до 7 червня підтвердити участь у тестуванні та обрати з переліку найзручніший населений пункт.

У Міносвіти закликають уважно обирати населений пункт для тестування, оскільки від вибору учасників залежатиме, де та скільки буде екзаменаційних центрів.

Учасники, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії НМТ, зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування.

Для цього потрібно подати заявку: 1-10 серпня — для участі в додатковій сесії, 1-7 вересня — для участі у спеціальній.

Зазначається, що незабаром, Міносвіти затвердить перелік країн і міст Європи, де зможуть скласти НМТ учасники, які вимушено виїхали за кордон.

Учасники основної сесії мають до 12 липня завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де будуть зазначені дата, час і місце проведення НМТ. Учасники додаткової сесії матимуть змогу отримати цю інформацію до 12 серпня, а спеціальної — до 10 вересня.

Інформація про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщена на інформаційних сторінках учасників основної сесії тестування до 12 серпня, додаткової сесії — до 21 серпня, спеціальної — до 19 вересня.

В УЦОЯО зазначили, якщо вступник планує проходити НМТ, але вчасно не створив реєстраційну картку, він може зробити це з 10 до 20 червня, а потім 8-12 липня на своїй інформаційній сторінці обов’язково підтвердити бажання проходити НМТ. Тоді абітурієнта запросять для участі в додатковій сесії НМТ.

Раніше ми публікували всі подробиці для українських абітурієнтів про вступну кампанію 2022 року.