RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Найдавніше поховання під житловим будинком: археологи натрапили на моторошну знахідку в Перу

Археологи під одним із житлових будинків у Перу виявили стародавнє поховання інків, вік якого становить сотні років.

Про це пише британське видання The Guardian.

Страшна знахідка була виявлена в перуанській столиці Лімі.

На території гробниці археологи натрапили на останки інків, які були загорнуті у тканину. Крім цього, на місці поховання було виявлено кераміку та витончені прикраси.

Один із керівників археологічної групи Хуліо Абанто припустив, що поховані, яких знайшли під одним із житлових будинків у Лімі, були представниками еліти товариства Руріканчо. Вони населяли столицю Перу доти, коли імперія інків у XV столітті вважалася одна з наймогутніших на континенті.

"Це приголомшливо. Я не маю інших слів, щоб описати це", - прокоментував знахідку власник будинку і висловив сподівання, що майбутні покоління цього столичного району зможуть краще вивчити історію, яка їх оточує.

Розкопки розпочалися у травні після того, як у вказаному районі запланували нове будівництво. Журналісти зазначають, що місцевість Ліми, де знайшли поховання інків, славиться сотнями археологічних знахідок.

Раніше ми розповідали, що вчені за допомогою технологій проаналізували останки та відновили зовнішність європейців, які жили 4000 років тому.