RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У "Долині динозаврів" знайшли сліди ящерів, які жили понад 100 млн років тому: фото та відео

У державному парку "Долина динозаврів" у Техасі, у висохлому річищі річки, були виявлені сліди динозаврів. Дослідники вважають, що відбиткам лап налічується 113 мільйонів років.

Про це повідомляє британське видання Daily Mail.

Одні сліди належать акрокантозавру вагою 8 тонн і висотою 15 футів, тобто трохи понад 4,5 метра. Інші сліди залишив завропосейдон, який важив 44 тонни і був 60 футів заввишки, тобто приблизно 18 метрів.

Сліди були виявлені завдяки тому, що через сильну посуху річка Пелюксі, що протікає через парк Dinosaur Valley State Park, значно висохла. У нормальних погодних умовах сліди динозаврів зазвичай перебувають під водою та заповнені осадом, який покриває їх і робить менш помітними.

На відео, опублікованому парком у соціальних мережах, видно нещодавно виявлені сліди, які виглядають як глибокі канавки в мулистому річищі річки розміром у кілька людських рук.

Сліди динозаврів зазвичай знаходяться під водою і ідеально зберігаються внаслідок відкладень карбонату кальцію з панцирів ракоподібних. На цей час через дуже низький рівень річки видно набагато більше слідів динозаврів, ніж у звичайних умовах, тому зараз просто ідеальний час для відвідування парку, - йдеться в публікації.

Нагадаємо, в Південній Африці виявили останки незвичайного динозавра розміром з кішку.