RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Риба з ногами і не лише: топ-6 незвичайних доісторичних тварин, яких знайшли останні роки

Люди продовжують знаходити унікальних доісторичних тварин через багато років і останнім часом таких було знайдено чимало. Серед них - риба з ногами, динозавр з крилами кажана, "вагітна" риба та інші.

Про це повідомляє sciencenorway.

Риба з ногами

Останки цієї унікальної морської тварини було знайдено у 2006 році – це наочно продемонструвало еволюцію і те, як тварини поступово виходили на сушу. Знайдена риба жила 375 мільйонів років тому. У неї було майже повністю розвинене чотири ноги. Однак перші повноцінні чотирилапі тварини, яких назвали тетраподами, з'явилися лише через 10 мільйонів років.

Читайте також: У Британії виявили цікаві знахідки на розкопках стародавнього Дурополіса: фото та відео

Динозавр з крилами кажана

Динозавра Yi qi, у якого були крила подібні до кажана, виявили в Китаї в 2015 році – він існував на планеті 160 мільйонів років тому. Вчені вважають, що тварина, можливо, жила на деревах і могла ковзати.

Гігант, який жив до динозаврів

Lisowicia – доісторична істота, яку знайшли у Польщі у 2012 році. Ця тварина була потужної статури, з чотирма лапами. Його тіло було завдовжки 4,5 метри. Ці істоти заселяли планету приблизно 205-210 мільйонів років тому.

Вагітна риба

Більшість сучасних риб розмножуються, відкладаючи ікру, тому вчені здивувалися, виявивши стародавню вагітну рибу. Materpiscis attenboroughi є найстарішою знайденою вагітною твариною – збереглася навіть пуповина.

Птахоподібний динозавр

У 2011 році китайські вчені виявили останки динозавра, яке назвали Xiaotingia, з багатьма ознаками птиці – тіло тварини було рясно вкрите пір'ям. Тварина належить до групи, яка еволюціонувала птахів. Цей динозавр жив 155 мільйонів років тому.

Анкілозавр із шипами

У Канаді у 2017 році знайшли скам'янення доісторичної істоти, схожої на динозавтра. Залишки настільки добре збереглися, що можна було побачити шипи на спині та відбитки шкіри.

Раніше ми писали, що археологи знайшли в Чехії загадкову 7000-річну споруду.