RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Вчені знайшли "копію" нашої планети – на ній може існувати життя: фото

У США продають квитки на запуск туристів "повітряних кулях" у космос, де біля одного з червоних карликів під назвою TOI 700, який знаходиться за 100 світлових років від Землі, за допомогою телескопа TESS вчені NASA виявили планету, схожу на нашу.

Про це повідомляє CNN.

Як розповіли в Лабораторії реактивного руху NASA, це вже друга схожа за розмірами на Землю кам'яниста екзопланета, яку вдалося знайти біля зірки TOI 700 і четверта загалом.

Читайте також: Яка зима на Марсі: у NASA показали фото "Червоної планети"

Планета одержала ім'я ТOI 700 e. Рік триває на ній лише 28 днів. Кам'яна планета, яка всього на 5% менша за Землю, обертається навколо своєї зірки на відстані, що дозволяє підтримувати помірну температуру та існувати воді в рідкому стані. Тобто, гіпотетично, там може зараз існувати або раніше існувало життя.

Крім ТOI 700 e, навколо червоного карлика крутиться планета TOI 700 d, яка на 20% більша за Землю, а рік тут триває вже 37 днів. Вона також знаходиться в "заселеній зоні" своєї зірки.

Як з'ясували вчені, у цій зірковій системі існують ще дві планети. Одна з них під назвою TOI 700 b знаходиться найближче до червоного карлика. Вона менша за Землю на 10%, і робить повний оборот навколо своєї зірки за 10 днів. Друга називається TOI 700 c - вона в 2,5 рази більша за нашу планету, а рік тут триває 16 днів.

Ці планети завжди звернені до зірки TOI 700 однією стороною, як наш Місяць до Землі, тому на одній півкулі планети завжди набагато спекотніше, ніж на іншій.

Нагадаємо, раніше ми писали, чому частина планет Сонячної системи має кільця.