RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В місті Аристотеля знайшли залізний тризуб віком 1700 років: фото рідкісного артефакту

У давньогрецькому місті Ассос, що на північному заході Туреччини археологи знайшли залізний тризуб, якому понад 1700 років.

Про це повідомляє Ancient Origins.

Зазначається, що знахідку виявили на узбережжі Егейського моря під час розкопок Німфайону у центрі стародавнього міста. Дослідники вважають, що тризуб є наконечником ручного рибальського гарпуна.

Археологічні розкопки в стародавньому місті проводила команда під керівництвом Нуреттіна Арслана, професора гуманітарних і соціальних наук університету Чанаккале Онсекіз Март. Ця ініціатива отримує підтримку як від Міністерства культури та туризму, так і від Турецького історичного товариства з метою сприяння археологічним дослідженням.

Читайте також: У Норвегії знайшли скарб епохи вікінгів, що відомо: фото

"Це перший раз, коли ми знаходимо такі матеріали в Ассосі, тому що інструменти із заліза — це матеріали, які найшвидше розкладаються в стародавніх містах. Наскільки нам відомо, такі інструменти використовувалися в стародавні часи для лову великої риби в морі на маленьких човнах, освітлюючи їх факелом вночі", – пояснив Арслан агентству Anadolu.

Наразі артефакт пройшов процес консервації, що включає видалення ґрунту та окиснених частин. Згодом будуть застосовані захисні матеріали, щоб запобігти подальшому окисленню заліза.

Ассос процвітав завдяки своєму стратегічному розташуванню, слугуючи єдиною глибокою природною гаванню на 50 милях (80,46 км) уздовж півострова Біга. Ця унікальна особливість зробила його надзвичайно привабливим для різних стародавніх держав і місцевих правителів протягом століть.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що під Києвом знайшли поховання часів Середньовіччя.

Вас також може зацікавити:

У Болгарії розкопали залишки фортеці часів Риму: знахідка вразила всіх.

Вікінги носили екзотичні хутра: вчені розповіли про "дизайнерську" моду Х століття

У Греції знайшли шолом часів Марафонської битви: артефакт вразив усіх