RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

В США знайшли унікальний корабель XIX століття: кадри

У штаті Флорида у США дорожня бригада під час будівельних робіт на дорозі в Сент-Огастіні на глибині 2,5 метра знайшла рештки корабля XIX століття.

Про знахідку пише NYPost.

Читайте: Археологи знайшли в Норвегії корабель вікінгів, якому понад 1200 років: розкрити таємницю допоміг георадар. Фото

Судно, яке було невеликим однощогловим вітрильником завдовжки 6 метрів, досить добре збереглося. Вважається, що воно могло несподівано затонути і з часом було замулено у ґрунті та багнюці, через що не мало контакту з повітрям.

Деревина корпусу залишилася цілою, але мала консистенцію щільного, просоченого водою картону. Вчені вважають, що вітрильник використовувався для лову риби та молюсків.

Будівництво дороги було призупинено, оскільки на цій ділянці зараз працюють археологи. Наразі дослідники розібрали уламки судна по частинах, а вся деревина зберігатиметься у вологому середовищі для стабілізації.

На палубі корабля археологи знайшли шкіряне взуття, монети, одна з яких датується 1869 роком, половинки кокосових горіхів, які, могли використовувати як чашки, та частину ліхтаря.

Нагадаємо, у Єгипті у Середземному морі знайшли корабель із безліччю артефактів, який пролежав на дні 2300 років.

  • Вас може зацікавити:

В Англії знайшли рідкісний корабель часів Єлизавети I: фото розкопок

Археологи розкопали бойовий корабель, який захищав Стародавній Рим від варварів: фото і відео

На дні річки у Німеччині виявили стародавній корабель: чим унікальна знахідка