RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Університет культури і мистецтва хочуть передати в підпорядкування Мінкульту

Київський національний університет культури і мистецтва планують передати в підпорядкування Міністерства культури та інформаційної політики. Наразі вуз підпорядковується Міністерству освіти і науки України.

Про це повідомив президент КНУКіМ Михайло Поплавський після зустрічі з в.о. міністра культури Ростиславом Карандєєвим.

"Попередньо погодили питання про повернення Київського національного університету культури і мистецтв у підпорядкування Міністерства культури. Адже мистецька освіта і специфіка підготовки фахівця культурно-мистецької сфери в умовах воєнного стану та економічної кризи потребують особливих підходів, підтримки та розуміння, які завжди були і є в стінах Міністерства культури та інформаційної політики", - зазначив Поплавський.

Університет культури був заснований 1956 року як Інститут підвищення кваліфікації керівного складу працівників культури УРСР. З 11 листопада 1997 Київський державний університет культури і мистецтв. 3 1 лютого 1999 Київський національний університет культури і мистецтв. У лютому 2020 заклад передано зі сфери управління Міністерства культури до сфери управління Міністерства освіти і науки.