RU  UA  EN

Понеділок, 7 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

7 жовтня

Всі новини

Названо нобелевських лауреатів з фізіології та медицини

У понеділок, 7 жовтня, Нобелівський комітет присудив премію 2024 року з фізіології та медицини Віктору Амбросу та Гері Равкіну за відкриття мікроРНК та її роль у посттранскрипційній регуляції генів.

Про це повідомили на офіційній сторінці фонду.

"Віктор Амброс та Гарі Равкін відкрили мікроРНК, новий клас крихітних молекул РНК, які відіграють вирішальну роль у регуляції генів. Їх революційне відкриття в маленькому хробаку C. elegans виявило абсолютно новий принцип регуляції генів. Це виявилося необхідним для багатоклітинних організмів, у тому числі людини. МікроРНК виявилися фундаментально важливими для розвитку та функціонування організмів", — заявили у Нобелівському комітеті.

Нобелівська премія — одна з найпрестижніших міжнародних премій, яку щорічно присуджують за видатні наукові дослідження, революційні винаходи або значний внесок у культуру чи розвиток суспільства. Сума премії змінюється залежно від доходів Фундації Нобеля. Премію присуджують щорічно з 1901 року за видатні заслуги у галузі фізики, хімії, фізіології та медицини, літератури та діяльності за збереження миру.