RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Ліга Європи: наставник Коноплянки опинився поряд із великими тренерами

Наставник "Севільї" Унаї Емері, який напередодні привів свою команду до третьої поспіль перемоги в Лізі Європи, опинився поряд з великими тренерами.

Про це повідомляє iSport.ua.

Головний тренер іспанців став другим наставником в історії, котрий виграв три Кубки УЄФА / Ліги Європи. Раніше таке саме досягнення оформив великий італієць Джованні Трапаттоні - двічі з "Ювентусом" (1976/77, 1992/93) і з "Інтером" (1990/91).

Нагадаємо, що напередодні "Севілья" обіграла з рахунком 3:1 англійський "Ліверпуль" у фіналі Ліги Європи. На 35-й хвилині рахунок відкрив нападник англійців Даніель Старрідж. Однак одразу після перерви андалусці забили швидкий гол (відзначився Кевін Ґамейро) і посилили тиск на суперника. У результаті дубль протягом 6 хвилин оформив вінгер іспанців Коке. Кубок Ліги Європи разом з "Севільєю" виграв також український легіонер Євген Коноплянка. Українець хоч і не взяв участі у вирішальному поєдинку, проте доклав чимало зусиль, щоб його команда пробилася до фіналу.

Додамо, що Емері очолив "Севілью" на початку 2013 року після того, як кілька місяців попрацював у московському "Спартаку". "Нервіонці" зуміли разом з новим наставником фінішувати на 5-му місці в чемпіонаті Іспанії, а заразом і виграти Лігу Європи, обігравши в фіналі грізну "Бенфіку". Рік по тому Емері повторив свій успіх, здолавши у фіналі єврокубку український "Дніпро" 3:2. Примітно, що тоді андалусці теж опинилися в ролі тих, хто відігравався, але вкінці здобули перемогу.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилися фото бійки між фанатами "Севільї" та "Ліверпуля" на трибунах стадіону "Санкт-Якоб Парк" в Базелі.

Більше про матч читайте в матеріалі "Апострофа" - "Ліверпуль" - "Севілья" 1:3. Хроніка фіналу Ліги Европи, відео голів, онлайн.