RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У мережі обурені викликом до збірної України скандального футболіста

У мережі обурені викликом до збірної України, яка в ці дні готується до Євро-2016 на одному з курортів острова Сардинія, скандального нападника Євгена Селезньова: відомий журналіст Костянтин Дульцев вважає, що на головного тренера команди Михайла Фоменка чинили тиск у цьому питанні.

Про це Дульцев написав на своїй сторінці у Facebook.

"Коли група товаришів-кумів футболіста на прізвисько "Цар" прийшла просити Михайла Фоменка за виклик його (Євгена Селезньова) до збірної України, закралася думка, що він таки приїде за три-чотири дні до оголошення заявки. Типу - лідери просять, а Фоменко повинен зважати на їхню думку. Але все ж продовжував якось вірити в краще, що керівництво Федерації і тренерський штаб не знахабніють вже настільки. Коли з'явилася інформація, що Селезньов таки прибув до Італії (у табір збірної) для проходження підготовки, стало зрозуміло, що у Федерації нас, як і раніше, вважають лохами, яких такими нескладними комбінаціями легко розвести. Коротше, мат у три ходи всім шанувальникам збірної України. А ті, хто говорить, що не має права спортсмен з України їхати під час бойових дій з Росією на заробітки до Росії, можете і далі про це говорити. Над вами у ФФУ будуть тихо сміятися. Знаєте, мені якось все одно, з'явився б Селезньов одразу в розширеному списку чи ні. Навіть якщо б з'явився, це виглядало б якось логічно. Просто за те, як це все вирішили обставити, особисто у мене з'явилася відраза до цієї збірної. Не знаю, може до початку Євро і пройде. А так, якось гидко", - написав журналіст.

Нагадаємо, що спочатку Селезньова, який взимку перейшов з "Дніпра" в російську "Кубань", чим викликав бурю обурення і нерозуміння, не було в попередній заявці Фоменка. Він потрапив лише в резервний список і те після того, як стало відомо про те, що нападник повернувся до України (Селезньов підписав контракт з "Шахтарем"). При цьому Селезньова не викликали в збірну на березневий збір, і, незважаючи на те, що у ФФУ і тренерському штабі команди говорили про суто спортивні мотиви такого рішення, багато експертів, журналісти і вболівальники зійшлися на думці, що нападник потрапив у немилість якраз через вибір сумнівного місця для продовження кар'єри в РФ.

29 травня українці зіграють проти Румунії в Турині, а 3 червня готовність "синьо-жовтих" до Євро-2016 перевірить його ще один учасник - збірна Албанії. На ЧЄ 2016 збірній України будуть протистояти Німеччина (12 червня, Лілль), Північна Ірландія (16 червня, Ліон) і Польща (21 червня, Марсель).

Як повідомляв "Апостроф", футболістам збірної України дали літературну пораду: вокаліст гурту "Тінь Сонця" Сергій Василюк розповів, які книги могли б прочитати гравці для підняття командного духу і патріотизму.