RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

У "Динамо" погрожують гучним викриттям у разі невдачі збірної України

Президент "Динамо" Ігор Суркіс пообіцяв зробити гучну заяву в разі, якщо збірна України невдало виступить на майбутньому Євро-2016.

Про це динамівський бос розповів в інтерв'ю dynamo.kiev.ua.

Напередодні тренерський штаб збірної України на чолі з Михайлом Фоменко прийняв рішення відчепити від складу одного з ветеранів, визнаного лідера команди Олега Гусєва, який провів хороший сезон в "Динамо", ставши другим бомбардиром "біло-синіх" після Андрія Ярмоленко. Ігор Суркіс вважає, що такий кадровий поворот ображає почуття вболівальників "синьо-жовтих".

"Дай Бог, щоб збірна України вдало виступила на Євро-2016. Але якщо, не дай Бог, чемпіонат Європи закінчиться для нашої команди погано, то я голосно скажу про цю ситуацію. Тому що я як президент клубу працюю на цю збірну, я вношу свій внесок, готуючи футболістів ", - зазначив Суркіс.

"Так, може, не треба було взагалі залучати Гусєва, якщо тренер на нього не розраховував? Або якщо комусь в останню хвилину сон поганий наснився. Або якщо якийсь порадник нарадив. Це, вважаю, навіть ображає наших українських уболівальників, які на стадіонах (не тільки на НСК "Олімпійський") аплодують Гусєву. Людина чудово відіграв сезон. Завдяки йому відсотків на 40, ми стали чемпіонами - Олег забив найважливіші м'ячі! Це професіонал. Невже Гусєв допоможе збірній менше, ніж молодий Зінченко? А якщо в одному з трьох майбутніх нам важких матчів гра буде складатися так, що Ярмоленко або Коноплянці потрібно буде дати пазу, то невже ви посперечалися зі мною в тому, що Гусєв на ці 30-40 хвилин був би просто незамінний? ", - додав президент" Динамо ".

Нагадаємо, що в заявку збірної України пробилося 23 футболіста. Ще шестеро були відправлені з навчально-тренувального збору додому. Серед тих, хто не потрапив до Франції виявилися: динамівець Олег Гусєв, Микита Каменюка і Іван Петряк з "Зорі", Максим Малишев з "Шахтаря" і Євген Шахов з "Дніпра". Суркіс додав, що вважає Малишева сильніше того ж Сергія Рибалки з "Динамо", однак при цьому побажав команді удачі на полях Франції.

Українці зустрінуться 12-го числа з Німеччиною в Ліллі, проти Північної Ірландії зіграють 16 червня в Ліоні, з Польщею 21 червня в Марселі.

Як повідомляв "Апостроф", в заявці збірної України на Євро-2016 виявилося троє одіозних футболістів - Богдан Бутко, Олександр Зінченко та Євген Селезньов, який в поточному сезоні грали в клубах з РФ.