RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Футболіст, який отримав паспорт Росії, розкаявся за гімн України

28-річний футболіст збірної Росії Роман Нойштедтер, який нещодавно відмовився від німецького громадянства та отримав російський паспорт, висловив шкодування у зв'язку з тим фактом, що в 2011 році знявся в сюжеті для українського телебачення, в кінці якого зачитав уривок з гімну України.

Про це він заявив у коментарі російському пропагандистському ресурсу "ТАСС".

У 6-хвилинному сюжеті Нойштедтер розповідає, що йому було б цікаво зіграти в опорній зоні разом з українським півзахисником Анатолієм Тимощуком. У кінці сюжету він зачитав уривок з українського гімну.

"Запрошення від Федерації футболу України мені ніколи не надходило, зі мною ніхто не говорив. Це (нібито бажання гравця виступити за збірну України) прийшло від журналістів. Може, вони таким чином хотіли пропхати мене в збірну України, я не знаю. Але знаю, що припустився помилки, не подумав, чим це може закінчитися", - заявив футболіст.

"Мені було зовсім небагато років, я проводив свій перший повноцінний сезон у бундеслізі. Шкодую, що сказав це. А ці люди (журналісти українського телеканалу) більше зі мною ніколи не спілкувалися - вони просто зробили відео, показали його по ТБ і все", - пояснив Нойштедтер.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі обурені викликом у збірну України скандального футболіста Євгена Селезньова, який навесні виступав за російську "Кубань".