RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Смерть Мухаммеда Алі: в мережі відібрали відео з кращими нокаутами боксера

В мережі опублікували добірку відео з найяскравішими нокаутами легендарного боксера Мухаммеда Алі, який помер сьогодні.

Підбірку відео з нокаутами опублікувало РИА Новости.

Мухаммед Алі (справжнє ім'я — Кассіус Клей) помер в лікарні американського міста Фінікс, куди його госпіталізували 2 червня із-за проблем з диханням. Новина про його смерть миттєво облетіла всі світові ЗМІ.

Бій проти Сонні Лістона

Алі 25 травня 1965 року зумів відправити свого суперника — американця Сонні Лістона в нокаут і став абсолютним чемпіоном світу. Примітно, що це був перший бій, на який Кассіус Клей вийшов під ім'ям Мухаммеда Алі.

Бій проти Брайана Лондона

Поєдинок пройшов 6 серпня 1966 року. Мухаммед Алі впорався з суперником з Великобританії у 3-му раунді.

Бій проти Карла Мильденбергера

У тому ж році 10 вересня відбувся поєдинок з німцем Мильдербергером. Суперник Алі був у нокдауні в 5-му, 8-му та 10-му раундах. У 6-му раунді в спортсмена з Німеччини відкрилося розсічення біля лівого ока. І в 12-му раунді рефері зупинив бій, оголосивши технічний нокаут.


Бій проти Зора Фоллі

Поєдинок з американським спортсменом Зора Фоллі відбувся 22 березня 1976. Алі відправив суперника в нокаут у 7-му раунді і підтвердив статус чемпіона світу за версією WBA World. Примітно, що цей поєдинок став останнім для спортсмена перед тим, як він був відлучений від боксу на 3,5 року за відмову від проходження служби в армії.


Бій проти Джорджа Формана

Поєдинок пройшов 30 жовтня 1971 року і став легендарним у кар'єрі Алі. Цю сутичку журнал "Ринг" визнав боєм року, а сам поєдинок отримав назву "Гуркіт в джунглях". Алі відправив Формана в нокаут у 8-му раунді і отримав значний гонорар в 5 млн доларів. У результаті спортсмен підтвердив звання чемпіона світу за версіями WBC і WBA World.

Відреагували на смерть Мухаммеда Алі і в соціальних мережах. Зокрема, про його смерть написав інший знаменитий американський боксер Майк Тайсон в своєму Twitter.

Як повідомляв "Апостроф", український боксер Володимир Кличко показав момент нокауту свого суперника в матчі-реванші, який відбудеться 9 липня в Манчестері.