RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Євро-2016: СБУ зробила гучну заяву про розкриття терактів

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) здійснили операцію, результатом якої стало запобігання на території Франції серії терактів під час проведення футбольного чемпіонату Євро-2016.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак, передає "Інтерфакс-Україна".

"СБУ вдалося попередити серію з 15 терактів, які планувалися на території Франції під час проведення Євро-2016 , який розпочнеться 10 червня", - повідомив Грицак на брифінгу в понеділок у Києві.

Також голова СБУ допустив наявність російського сліду в терористичних актах, які готувалися у Франції під час проведення Євро-2016.

"Версія про російський слід виникла в самому кінці, коли затриманий в Україні француз запропонував тим, з ким він спілкувався, в рамках спецоперації, організованої СБУ, додатково кілька тисяч євро за те, щоб громадянин України супроводжував цей вантаж на територію Європи. І це ключовий момент. Тому ми вважаємо, що це може бути "підставою" російських спецслужб", - пояснив Грицак.

Як повідомляв "Апостроф", у листопаді минулого року в Парижі відбулися теракти, які призвели до загибелі як мінімум 127 осіб.