RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Збірна України на Євро-2016: Шевченко дав прогноз

Тренер збірної України Андрій Шевченко вважає, що турнірна ситуація для команди на Євро-2016 буде залишатися невизначеною до останньої хвилини гри проти Польщі, проте багато визначиться після поєдинку з Німеччиною 12 червня.

Про це Шевченко розповів в інтерв'ю під час прибуття української збірної до Франції, повідомляє XSport.

"Багато що стане зрозуміло після першої гри з Німеччиною. Товариські матчі дають тільки непряму картину готовності, адже проти вас не грають так, як грають в офіційному поєдинку. Але все стане зрозуміло, і це абсолютно точно, тільки в останньому турі. Формула чемпіонату така, що пройти далі можна, маючи навіть 3 очки ", - зазначив асистент Михайла Фоменка.

Нагадаємо, що збірна України перемогла в чотирьох контрольних поєдинках в 2016 році: з рахунком 1:0 були обіграні Кіпр та Вельс, Румунію українці здолали 4:3, а Албанію - 3:1. Два останні матчі були зіграні вже безпосередньо в рамках підготовки до Євро-2016. Варто зазначити, що трьома суперниками "синьо-жовтих" у спарингах були збірні учасниці фінальної частини чемпіонату Європи.

Додамо, що тренування збірної України проходили в Італії і Швейцарії, а 7 червня підопічні Фоменка прибули на місце базування команди в місті Екс-ан-Прованс.

"На мій погляд, ми прилетіли в самий раз. У нас вівторок день трансферу, і потім залишається чотири повних дні на цілеспрямовану підготовку до Німеччини. Цього цілком достатньо. Тим більше, що ми вже заклали основу в Італії і Швейцарії, а відрізняє ці країни від Франції, по-моєму, тільки погода. Тут зараз значно спекотніше ", - додав Шевченко.

Нагадаємо, чемпіонат Європи вперше в історії пройде за участю 24 збірних. Турнір відкриється поєдинком Франція - Румунія 10 червня в 22:00.

Про те, як збірна України пробилася на Євро-2016, як готувалася до чемпіонату, читайте в матеріалі "Апострофа": Євро-2016: похід України до Франції, найголовніші факти про збірну, відео голів.

Представлення суперників збірної України по групі С читайте в матеріалі - "Євро-2016: німецький іспит для України"