RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Франція - Румунія: де дивитися матч-відкриття Євро-2016

10 червня в Парижі на головній арені Франції відбудеться матч-відкриття Євро-2016, в якому господарі турніру зустрінуться з Румунією - командою, яка спарингувалася зі збірною України 29 травня і поступилася їй 3:4.

Чемпіонат Європи вперше відбудеться за участю 24 збірних, а плей-офф турніру буде починатися зі стадії 1/8 фіналу.

Франція - Румунія

10 червня, п'ятниця, 22:00. Париж, стадіон "Стад де Франс".

Пряма трансляція на каналі "Україна"

Орієнтовні склади:

Франція: Льоріс - Санья, Косьєльні, Рамі, Евра - Поґба, Канте, Матуїді - Грізманн, Жиру, Пайє.

Румунія: Тетерушану - Сепунару, Влад Кірікеш, Ґригоре, Рац - Пінтілі, Хобан - Торже, Сенмертян, Станку - Кешеру.

Втрати: Філіпп (Румунія).

Суддя: Віктор Кашшаї (Угорщина).

Зазначимо, що збірна Фрнаціі на своєму попередньому Євро - в 2012 році - на старті зіграла внічию 0:0 з Англією. Той поєдинок відбувся в Донецьку. Щодо Румунії, то цікаво, що ця команда пропустила Євро-2012, а на Євро-2008 в дебюті грала якраз проти французів. Тоді "триколірні" на чолі з Раймон Доменек не зуміли вразити ворота румунів бодай раз - поєдинок завершився внічию 0:0. У підсумку румунська збірна випередила французів на одне очко на фініші. Втім, і Румунія, і Франція пролетіли повз плей-офф. Туди пішли Нідерланди та Італія.

Додамо, що для Румунії найвище досягнення - чвертьфінал чемпіонату Європи в 2000 році. Тоді як "триколірні" виграли ту першість, а також стали тріумфаторами домашнього турніру в 1984. Слід також зазначити, що саме французи є головними фаворитами Євро-2016.

Щодо історії протистоянь, то всі команди провели 17 матчів на різних рівнях. Румунам лише 4 рази вдавалося обіграти французів. В останній раз це було на Олімпійських іграх у далекому 1976 році. Також у зустрічах було зафіксовано 5 нічиїх. Якраз попереднє протистояння цих команд - у листопаді 2011 року, в рамках кваліфікації Євро-2012 - і завершилося мировою - 0:0.

Матч між двома іншими учасниками турніру в групі А - Албанія - Швейцарія - відбудеться 11 червня о 16:00 в Лансі.

Представлення збірної Франції та інших команд групи А читайте в матеріалі "Апострофу" - Євро-2016: Франція на шляху до третього континентального титулу.

Про товариський матч збірної України і Румунії 29 травня читайте в матеріалі "Румунія - Україна - 3:4. Хроніка товариського матчу, відео голів, онлайн.