RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Ахметов назвав винних у провалі збірної України на Євро-2016

Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов вважає, що особисту відповідальність за провал збірної України на Євро-2016 у Франції повинен нести глава Федерації футболу Андрій Павелко.

Про це український мільярдер заявив в ефірі телеканалу "Україна".

"За 20 років президентства в Шахтарі я завжди дотримувався позиції, що якщо команда перемагає, то це заслуга тренера і футболістів, а якщо програє, завжди винен тільки я - президент клубу. Павелко звинувачує в провалі збірної журналістів ... Це ноу-хау Павелко. Президент Федерації повинен набратися мужності і взяти всю вину на себе. Якщо тренер збірної хороший - значить у ФФУ хороший смак, якщо тренер поганий - значить Федерація помилилася і цю помилку повинен визнати президент ФФУ. Функціональні обов'язки президента ФФУ - розвивати масовий футбол, дотримуватися рівні правила для всіх учасників змагань і відповідати за збірну країни, і нести персональну відповідальність за цими напрямками ", - заявив Ахметов.

Нагадаємо, на Євро-2016 збірна України програла 0: 2 Німеччини і Північної Ірландії, а також 0: 1 Польщі. У підсумку українці стали єдиною командою, яка не забила жодного гола на турнірі і фінішувала з нулем набраних очок. Також на рахунку українців - антирекорд чемпіонатів Європи - вони видали найтривалішу суху серію - "синьо-жовті" не забивали голів з урахуванням Євро-2012 вже в п'яти поєдинках.

Як повідомляв "Апостроф", головний тренер збірної України Михайло Фоменко вибачився перед уболівальниками за провал команди і подав у відставку. Фоменко очолював "синьо-жовтих" з грудня 2012 року.