RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Олімпіада-2016: визначилися учасники боксерського турніру від України

Визначилася кількість членів збірної України з боксу на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, які пройдуть з 5 по 21 серпня.

Про це повідомляє прес-служба Федерації боксу України.

На заключному кваліфікаційному турнірі, який відбувся у Венесуелі, дві путівки на Ігри завоювали Денис Солоненко (категорія до 81 кг) і Володимир Матвійчук (до 64 кг). Раніше в активі українців були два пропуски на Олімпіаду - у Миколи Буценка (до 56 кг) і Дмитра Митрофанова (до 75 кг). Також ще одну ліцензію завоювала представниця жіночого боксу - Тетяна Коб (до 51 кг).

Українське представництво в Ріо могло бути і більше чисельним, але у фінальному поєдинку турніру в Венесуелі пізнав на собі принади домашнього суддівства супертяж Ростислав Архипенко. Він поступився в трьох раундах місцевому боксеру Едгару Муньосу. Примітно, що збірна Венесуели завоювала на турнірі одразу чотири ліцензії - більше всіх на цих змаганнях.

Додамо, що 33-річний Володимир Матвійчук - найдосвідченіший з усіх боксерів: в 2011 році він завоював бронзову нагороду чемпіонату Європи. На тій же континентальній першості бронзу отримав і Дмитро Митрофанов. Хоча цей боєць має набагато більше регалій у Всесвітній серії боксу - престижному змаганні від AIBA. Щодо Дениса Солоненка, то 23-річний боксер в WSB за три роки виграв лише один поєдинок - в січні нинішнього року. А 25-річний Микола Буценко в 2013 році був третім на чемпіонаті світу.

Як повідомляв "Апостроф", на чемпіонаті України з велоспорту визначилися учасники Ігор-2016: троє спортсменів представлять країну в чоловічих змаганнях, а двоє - в жіночих.