RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У мережі висміяли російських спортсменів, яких не пустили на Олімпіаду

У соціальних мережах висміяли новину про те, що Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) відхилила заявки всіх російських спортсменів, крім стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної, на участь у міжнародних стартах, в тому числі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Про рішення IAAF повідомив ТАСС з посиланням на керівника правового управління ОКР Олександру Брiлiантову.

"Відмови прийшли всім, крім Клішиної", — зазначила вона.

"Рівно ці ж відмови і підстави, за якими ці відмови отримані, ДКР і 68 спортсменів у своєму позові (CAS) оскаржать. Ніякої паніки, все 68 осіб заздалегідь подали скарги, в тому числі і на такі відмови", — додала Брiлiантова.

Нагадаємо, згідно з рішенням ради IAAF від 17 червня, до участі у міжнародних стартах, в тому числі в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро, будуть допущені тільки ті російські легкоатлети, які зуміють довести свою непричетність до російської антидопінгової системі і допінгових скандалів.

На новину відреагував посол України у Фінляндії Андрій Олефіров у своєму Twitter.

"Російські легкоатлети готуються до Олімпіади", — підписав Олефіров картинку, на якій дитина в самоті грає з "літаючою тарілкою" на дитячому майданчику.

"Дозволили лише однієй з 136, які подали заявки, Карл!", — пише у своєму Twitter блогер Ігор Зубков.

"Догралися! На Олімпіаду від Росії поїде одна спортсменка!" — відзначають в Twitter InfoResist.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів соціальних мереж потішило рішення Міжнародної федерації важкої атлетики (IWF) на один рік усунути Федерації важкої атлетики Росії (ФТАР) за порушення російськими спортсменами антидопінгових правил.