RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У ФФУ прийняли рішення по матчу збірних України і Косово

На засіданні виконкому Федерації футболу України, яке відбулося 15 липня в Києві, крім затвердження тренерського штабу національної збірної на чолі з Андрієм Шевченком, було прийнято важливе рішення щодо майбутнього відбіркового турніру чемпіонату світу-2018.

Про те, де може відбутися один з матчів - проти збірної Косова, соообщает dynamo.kiev.ua.

Цей поєдинок 9 жовтня є номінально домашнім для української збірної, але оскільки Косово для України є невизнаною державою, то не виключено, що український МЗС заборонить в'їзд на території країни косовської делегації.

У разі, якщо збірну Косово в Україну не пустять, зустріч відбудеться на нейтральному полі, а саме в турецькому місті Конья, де трьома днями раніше (6 жовтня) відбудеться другий відбірковий матч ЧС-2018 в групі I Туреччина - Україна. Якщо ж МЗС зуміє запропонувати механізм, згідно з яким в'їзд футбольної делегації Косова на територію України буде можливим, то матч відбудеться в Одесі.

Нагадаємо, що після прийняття Косово до складу FIFA, ця збірна отримала можливість брати участь в змаганнях під егідою цієї організації. Крім українців, косоварів і турків на поїздку в Росію, де по ідеї повинен відбутися чемпіонат світу, від групи I претендуватимуть збірні Фінляндії, Ісландії та Хорватії. Перший матч кваліфікації відбудеться 5 вересня - в Києві без глядачів "синьо-жовті" прийматимуть Ісландію.

Примітно, що незважаючи на українське невизнання держави на Балканах, футболісти цих країн вже зустрічалися на міжнародному рівні: так, 24 січня молодіжні збірні України та Косова зіграли на турнірі Antalya Cup. "Синьо-жовті" перемогли 2:0.

Як повідомляв "Апостроф", збірна України через провал на Євро-2016 впала в рейтингу FIFA - українці опустилися з 19 на 30-е місце.