RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Чемпіон Ріо 2016 повернувся в Україну: з'явилося відео яскравої зустрічі

Каноїст Юрій Чебан, який виграв золото Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро на дистанції 200 метрів у складі української збірної повернувся в Україну: в аеропорту "Бориспіль" двократному олімпійському чемпіонові влаштували яскраву зустріч - з музикою, квітами та привітаннями.

Відео моменту виходу спортсмена із залу для прильотів в термінал аеропорту з'явилося в YouTube.

Разом з Чебаном в Україну прибули призери Ріо Дмитро Янчук і Тарас Міщук, які в складі каное-двійки прийшли третіми до фінішу на дистанції 1000 метрів, а також екіпаж байдарочниць, які зайняли 4-е місце в фіналі, каноїст Павло Алтухов, який прийшов п'ятим у своїй гонці на 1000 метрів, тренери спортсменів.

На відео видно, як спочатку на Чебана, який опинився позаду своїх партнерів, не звернули належної уваги, однак поступово каноїст відчув усі принади теплого прийому, в тому числі і традиційне гойдання на руках.

"Свою перемогу я присвячую рідним і близьким і звичайно ж свого народу, з яким я завжди разом. Мій допінг - це мій патріотизм", - сказав Чебан під час спілкування з журналістами.

Також Чебан підкреслив, що поки не збирається йти зі спорту, про що поспішили повідомити деякі ЗМІ.

Додамо, що 30-річний Юрій Чебан є єдиним олімпійським чемпіоном на дистанції 200 метрів в каное-одиночки. Українцю вдалося виграти цю дистанцію, як тільки її включили в програму Олімпійських ігор перед Лондоном-2012. Також в його активі бронза Пекіна-2008 на 500-метрівці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилося фото патріотичного каное українського спортсмена Юрія Чебана.