RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

В Абу-Дабі вирішилася доля чемпіонського титулу Формули-1

В Абу-Дабі відбулася заключна гонка сезону чемпіонату Формули-1. За її підсумками новим чемпіоном світу став німецький гонщик "Мерседеса" Ніко Росберг.

По ходу гонки Росберг розташовувався на другій позиції, яка цілком його влаштовувала. На фініші гонки Льюїс Хемілтон, який йшов першим, зменшив швидкість, щоб пригальмувати Росберга і надати іншим пілотам можливість наздогнати його. Однак атака Себастьяна Феттеля успіхом не увінчалася - Росберг втримав друге місце. А Макс Ферстаппен прийшов до фінішу четвертим, на 0,403 секунди пізніше за нового чемпіона світу.

Хемілтон виграв чотири останні гонки і десять гонок у сезоні, але для титулу цього виявилося недостатньо. До речі, Росберг в цьому чемпіонаті здобув на одну перемогу менше.

У підсумковій класифікації Росберг набрав 385 очок і випередив Хемілтона на 5 очок. Цей титул став першим в кар'єрі Росберга і третім поспіль для "Мерседеса", який раніше також відсвяткував дострокову перемогу в Кубку конструкторів.

Третім чемпіонат завершив Даніель Ріккардо ( "Ред Булл", 256 очок), четвертим - Феттель ("Феррарі", 212), а п'ятим - Ферстаппен ("Ред Булл", 204).

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що знаменитий автогонщик Фернандо Алонсо потрапив в страшну аварію.