RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Допінговий скандал навколо російських спортсменів: з'явилися подробиці

Стали відомі деякі деталі опублікованого звіту глави незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) Річарда Макларена про допінг в російському спорті. За його словами, російські спортсмени брали участь в махінаціях з допінг-пробами протягом декількох великих спортивних заходів.

"До махінацій з допінг-пробами росіяни звернулися після провалу збірної на зимових Олімпійських іграх-2010 у канадському Ванкувері. Система створювалася з 2011, ймовірно, після невдачі у Ванкувері. Систему підміни проб почали відчувати на Універсіаді-2013 [в Казані]", - заявив Макларен.

Нагадаємо, що на ОІ-2010 збірна Росії зайняла 11 місце в медальному заліку. На Іграх росіяни завоювали 15 нагород (3 золоті, 5 срібних і 7 бронзових). Вже через чотири роки на Олімпіаді в Сочі росіяни виграли 33 медалі, серед яких 13 золотих.

"Розслідування встановило, що понад 1000 російських спортсменів у 30 видах спорту, включаючи футбол, отримували вигоду від державної підтримки допінгу в Росії. Ми встановили підміну проб 12 російських призерів Олімпіади в Сочі. Фальсифікації з допінг-пробами виявлені у двох російських спортсменів, які завоювали чотири золота Олімпіади 2014 року", - йдеться в доповіді.

Цікаво, що жодного нового прізвища спортсмена в доповіді Макларена не значиться.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що черговий російський спортсмен позбавлений медалі ОІ за вживання допінгу.