RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Влаштуємо бойкот: знамениті біатлоністи чекають на покарання для російських спортсменів

Дворазовий олімпійський чемпіон Мартен Фуркад відреагував на інформацію про те, що 31 російський біатлоніст підозрюється у вживанні допінгу. Французький спортсмен заявив, що чекає на покарання для росіян.

"Це складна тема. По-перше, потрібно представити всі факти по цій справі, а по-друге, ми повинні побачити якийсь рух. IBU повинен вирішити цю проблему, бути жорстким з тими, хто обманює. Це не одна і не дві людини, це відразу 31! Сподіваюся, у них буде можливість дискваліфікувати їх, раз біатлоністи не приймають ніяких заходів.

Якщо ж ніяких наслідків не буде, я закликаю всіх своїх товаришів по команді і конкурентів не брати участь у змаганнях. Головне, щоб IBU діяли прямо зараз і вжили рішучих заходів", - наводить слова Фуркада "Спорт-Експрес".

За дискваліфікацію росіян виступив і норвезький біатлоніст Еміль Хегле Свендсен: "Ми не можемо мати справу з шахраями. IBU має служити прикладом і не допускати їх до змагань. Мені дуже шкода, але я б підтримав бойкот".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Річард Макларен опублікував другу частину скандального звіту про допінг у російському спорті.