RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Серйозний удар: Росію позбавили крупного лижного турніру і відсторонили шістьох спортсменів

Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) повідомила про початок розслідування по відношенню до шістьох російських спортсменів, які були згадані в доповіді WADA. Крім того, FIS прийняла відмову Федерації лижних гонок Росії проводити фінал Кубка світу в Тюмені в 2017 році.

"Відомості з доповіді уповноваженого WADA Річарда Макларена завдали серйозного удару по чесному спорту, ми маємо намір вжити всіх необхідних заходів для покарання відповідальних", - наводить слова глави Міжнародної федерації лижного спорту Жан-Франко Каспера Meduza.

Повідомляється, що на час перевірки шестеро російських лижників відсторонені від участі в змаганнях.

"22 грудня МОК довів до відома FIS, що відкрито розслідування імовірно через порушення антидопінгових правил на Олімпійських іграх 2014 року в Сочі по відношенню до шести російських спортсменів. Шість спортсменів, щодо яких відкрито дисциплінарне провадження, з 22 грудня тимчасово відсторонені від змагань в зв'язку з пунктом 7.9 правил", - цитує повідомлення FIS Rsport.

Раніше, нагадаємо, Росія вже була позбавлена права проведення чемпіонату світу з бобслею, юніорського чемпіонату світу з біатлону і етапу Кубка світу з біатлону, а також етапу Кубка світу з ковзанярського спорту.

"Апостроф" повідомляв про те, що з'явилися нові подробиці про допінг у російському біатлоні.