RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Більше команд: президент ФІФА розповів про можливий формат чемпіонату світу

Президент ФІФА Джанні Інфантіно назвав причини, через які необхідно збільшити кількість учасників чемпіонату світу до 48.

"Футбол - це вже не тільки Європа і Південна Америка. Потрібно поважати це. Важливе завдання - залучити більше країн до події. Для Іспанії, наприклад, участь у чемпіонаті світу - це нормально. Але є і країни, команди яких ніколи там не грали або потрапляли лише один-два рази.

Дуже важко, коли в листопаді ти вже знаєш, що втратив шанси вийти на чемпіонат світу. Попадання на мундіаль може послужити неймовірним поштовхом для країни. Але якщо це не вдалося, то тренера відправляють у відставку, у президента проблеми, те ж саме стосується клубів", - наводить слова Інфантіно Tribuna.com з посиланням на Marca.

Також функціонер розповів про можливий формат турніру: "У новому форматі турнір можна буде укласти в 32 дні. Команда, яка стане чемпіоном, проведе 7 матчів. Є тільки позитивні моменти, адже футбол відкритий для всіх. 16 груп по 3 команди, потім ігри на вибування. Ми можемо побачити таке на турнірі 2026 року".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що ЗМІ назвали країни, які можуть прийняти чемпіонат світу 2018 року замість Росії.