RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Німеччина подасть заявку на проведення Євро-2024

Німеччина буде претендувати на проведення чемпіонату Європи з футболу 2024 року. Таке рішення було одноголосно прийнято на засіданні Німецького футбольного союзу, повідомляє офіційний сайт організації.

НФС повинен подати свою офіційну заявку в УЄФА до 3 березня цього року. Передбачається, що Німеччина може провести чемпіонат Європи на десяти стадіонах.

"У нас є стадіони, у нас є інфраструктура, а також технічні ноу-хау для організації економічно обгрунтованого чемпіонату Європи", - підкреслив президент НФС Райнхард Гріндель.

Нагадаємо, Німеччина вже має досвід проведення великих футбольних турнірів. У 1974 і 2006 роках німці приймали чемпіонат світу, а в 1988 році - чемпіонат Європи. Крім того, Мюнхен прийматиме поєдинки групового етапу і плей-офф ЧЄ 2020 року, який пройде відразу в 13 країнах Європи.

Крім Німеччини, на проведення ЧЄ-2024 планують претендувати Туреччина і Данський футбольний союз (Данія, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Ісландія і Фарерські острови). Також очікується заявка від Швейцарії.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що ФІФА прийняла рішення провести чемпіонат світу 2026 року за новим форматом.