RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Федерер і Вільямс встановили вікові досягнення на Australian Open

Швейцарець Роджер Федерер і американка Вінус Вільямс пробилися до півфіналу Australian Open і встановили вікові рекорди.

Так, Федерер у чвертьфіналі обіграв німця Мішу Звєрєва (6:1, 7:5, 6:2) і став найстаршим півфіналістом турнірів "Великого шолома" за останні 25 років - з 1991 року, коли в півфіналі US Open грав Джиммі Коннорс. Нінешній вік швейцарця складає 35 років і 169 днів.

За путівку до фіналу Федерер посперечається з іншим швейцарцем Стеном Вавринкою, який в чвертьфіналі виграв у француза Жо-Вілфріда Тсонга - 7:6 (2), 6:4, 6:3.

Вінус Вільямс у чвертьфіналі зустрічалася з росіянкою Анастасією Павлюченковою і здобула перемогу з рахунком 6:4, 7:6. 36-річна американка стала найстаршою півфіналісткою Australian Open у Відкритій ері (після 1968 року). Крім того, вона вийшла на друге місце серед найбільш вікових учасниць 1/2 фіналу на турнірах "Великого шолома". Рекорд належить Мартіні Навратіловій, яка грала в півфіналі "Вімблдону-1994" у 37 років.

У півфіналі Вільямс зустрінеться з іншою американкою Коко Вандевеге, яка обіграла іспанку Гарбін'є Мугурусу і стала дебютанткою півфіналів на турнірах "Великого шолома".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що перша ракетка України Еліна Світоліна не змогла пробитися до четвертого кола Australian Open.