RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Українка Костюк обіграла росіянку і вийшла у фінал юніорського Australian Open

Українка Марта Костюк пробилася в фінал юніорського Australian Open. У півфінальному поєдинку українська тенісистка обіграла росіянку Олену Рибакіну.

У першому сеті Костюк, яка посіяна на турнірі під №11, віддала суперниці лише один гейм. Друга партія вийшла більш напруженою - українці вдалося схилити чашу терезів на свою користь лише в дванадцятому геймі. З другого матчбола Костюк оформила вихід у фінал - 6:1, 7:5.

Варто відзначити, що Україна тільки вдруге буде представлена у фіналі одиночного розряду юніорського Australian Open. Раніше в 2003 році Вікторія Кутузова поступилася Барборі Стрицовій.

Що стосується всіх юніорських турнірів "Великого шолома", то Костюк стане дев'ятою представницею України в фіналі. Так, тільки в минулому році у вирішальному матчі "Вімблдону" грала Даяна Ястремська, але здобути перемогу не змогла. При цьому 14-річна Костюк стала наймолодшою української фіналісткою юніорських "мейджорів".

У фіналі Костюк зустрінеться з чемпіонкою юніорського "Ролан Гаррос-2016" і першою ракеткою Australian Open Ребекою Масаровою зі Швейцарії.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Еліна Світоліна не змогла встановити особистий рекорд на Australian Open.